img

Hírek

A Subaru Levorg 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP 2016-os töréstesztjén

•  Az EyeSight rendszerrel felszerelt Levorg magas pontszámot ért el az Euro NCAP újonnan bevezetett ”Automata Vészfékezés – Gyalogos” tesztjén

 Tokió, 2016. augusztus 31. – A Fuji Heavy Industries (FHI), a Subaru autók gyártója ma bejelentette, hogy a Levorg (európai specifikáció) a legmagasabb, ötcsillagos értékelést kapta az Európai Új Gépjármű Értékelő Program (Euro NCAP)*1 2016-os általános biztonsági vizsgálatán. Az Euro NCAP a “Felnőtt utasok védelme”, a “Gyermekek védelme”, a “Gyalogosvédelem” és a “Biztonsági segédberendezések” kategóriában is pontoz. A 2016-os értékelésben egy új teszt is bevezetésre került, amely azt vizsgálja, hogy a gépjárművek önállóan mennyire jól ismerik fel és előzik meg a gyalogosokkal való ütközéseket. Az EyeSight*2 rendszerrel felszerelt Levorg magas pontszámot ért el az új teszten. Ez az ötödik alkalom, hogy egy Subaru modell kiérdemelte a tekintélyes, 5 csillagos értékelést az Euro NCAP-tól a Legacy 2009-es, a Subaru XV 2011-es, a Forester 2012-es és az Outback 2014-es eredménye után.

Független szervezetektől az EyeSight rendszer kiemelkedő értékelést kapott a balesetmegelőző képességéért. A Subaru vezetéstámogató rendszerével felszerelt gépjárművek az elérhető legjobb, ”kiváló” minősítést érték el a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS, egy gépjármű-biztosítók által támogatott non-profit szervezet az USA-ban) frontális ütközésmegelőző rendszereket vizsgáló tesztjén. Japánban az EyeSight rendszerrel felszerelt Subaru gépkocsik a lehető legmagasabb JNCAP*3 ASV+*4 értékelést kapták balesetmegelőző képességükért a Vidékfejlesztési, Infrastruktúra, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium, valamint a Nemzeti Ügynökség az Autók Biztonságáért és az Áldozatok Védelméért (NASVA) által végzett vizsgálatokon.

Az EyeSight az első vezetéstámogató rendszer, amely csak sztereó kamerákat használ a jármű előtt lévő tárgyak felismerésére, mint pl. autók, gyalogosok, biciklisek, motorosok. A rendszer 2008-as japán debütálása óta az egyes funkciók nagyon sok dicséretet kaptak, ilyenek többek között az ütközésmegelőző fékvezérlés és a teljes sebességtartományban működő adaptív tempomat. Az EyeSight ausztráliai, Észak-amerikai és európai piacra történő bevezetésével az FHI lényegesen növeli azoknak az ügyfeleknek a számát, akik számára modelljeikben elérhető a megelőző biztonsági rendszer.

Az FHI célja, hogy a Subaruk az “Élvezet és Nyugalom” hangulatát sugallják, amely alapja a márka ”Confidence in Motion” (Magabiztosság az utakon) alapelve. Ám az “Élvezet és Nyugalom” alapvető eleme a “biztonság”. A Subaru ezért továbbra is arra törekszik, hogy aktív, passzív és ütközésmegelőző biztonsági technológiái révén teljes körű védelmet kínálhasson vásárlóinak.

 *1: Az Euro NCAP független szervezet, amely európai kormányok, valamint autóipari és fogyasztóvédelmi egyesületek támogatásával végzi munkáját.

*2: A japán piacon EyeSight (ver.3).

*3: Japán Újautó-értékelő Program

*4: Fejlett Biztonsági Jármű – Plus

Euro NCAP törésteszt a Levorg modellen (európai specifikáció)

2016-08-31 Hírek
Részletek

2017-es Subaru Levorg EyeSight vezetéstámogató rendszerrel

2017-es Subaru Levorg EyeSight vezetéstámogató rendszerrel
Az EyeSight vezetéstámogató rendszerrel felszerelt 2017-es Levorg modell hamarosan megérkezik a magyarországi Subaru márkakereskedésekbe. A Levorg egy kombi autó praktikumát ötvözi azzal, amit csak egy Subaru tud nyújtani: szimmetrikus összkerékmeghajtás, turbó boxermotor, Lineartronic automata váltó, valamint a világon egyedülálló EyeSight rendszer. Az angol nyelvű oldalon közelebbről megismerheti a Levorgot.
2016-07-29 Hírek
Részletek

A Subaru Boxer motorok megjelenésének 50. évfordulója

A Subaru Boxer motorok megjelenésének 50. évfordulója

Tokió, 2016. május 10. – A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a Subaru autók gyártója ebben az évben ünnepli a Subaru Boxer motorok*1 megjelenésének 50. évfordulóját.

 A Subaru védjegyének számító Boxer motor először a Subaru 1000 kompakt személyautóban jelent meg 1966. május 14-én. Azóta a Subaru arra törekszik, hogy minél jobban kiaknázza a Boxer motor nyújtotta előnyöket, és folyamatosan fejleszti azt, hogy megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak is. Manapság minden Subaru személygépkocsit Boxer motor hajt*2, és az elmúlt 50 évben gyártott mennyiség meghaladja a 16 milliót.

 A vízszintes elrendezésű Boxer motorban a dugattyúk egymással szemben mozognak, természetes módon csökkentve az egymás által keltett rezgéseket, ezáltal kiváló forgási egyensúlyt és sima járást biztosít még egészen magas fordulatszám-tartományban is.

 A Boxer motor az egyik kulcseleme a Subaru sajátosságát jelentő Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) összkerékhajtási rendszernek. Köszönhetően annak, hogy az összkerékhajtás legfontosabb elemei egy vonalban, az autó hossztengelyére szimmetrikusan helyezkednek el, a jármű két oldala között tökéletes az egyensúly, valamint a motor építéséből adódóan a tömegközéppont alacsonyan helyezkedik el. Ezek olyan előnyöket nyújtanak, mint a kiváló tapadás és stabilitás, vagy a könnyű irányíthatóság még akár nagy sebesség mellett is.

 A Subaru márka alapelve a ”Confidence in Motion” (Magabiztosság az utakon), és mérnökei folyamatosan azért dolgoznak, hogy autóikkal az “Élvezet és Nyugalom” hangulatát sugallják ügyfeleiknek.

 *1: A Boxer motor elnevezés onnan ered, hogy a dugattyúk mozgása hasonlít egy bokszoló ökleinek mozgására.

*2: Kivéve a csak Japánban forgalmazott mini gépjárműveket.

2016-05-10 Hírek
Részletek

Outback Microsite

Outback Microsite
A 2016-os Subaru Outback angol nyelvű weboldala elkészült. Kattintson a linkre, hogy még jobban megismerhesse a Subaru világhírű modelljét.
2016-04-14 Hírek
Részletek

Forester Microsite

Forester Microsite
Elkészült a megújult Forester angol nyelvű honlapja. Látogassa meg az oldalt és tudjon meg mindent a Subaru Foresterről!
2016-03-25 Hírek
Részletek

Véget ért a nyári nyereményjáték!

Véget ért a nyári nyereményjáték!

A "Nyerjen egy Subarut egy hétvégére!" nyereményjátékunk győztese dr. Olasz Ildikó Kecskemétről, aki egy hétvégét tölthet el egy Subaru XV társaságában!

Gratulálunk!

2015-09-07 Hírek
Részletek

Az új Subaru Levorg 2015 őszén megérkezik Magyarországra!

Az új Subaru Levorg 2015 őszén megérkezik Magyarországra!
Az új sportkombi a Subaru gyár legmodernebb technológiáit és egy vérbeli Subaru életérzését egyesíti.

A Levorg megtalálta az ideális egyensúlyt egy kombi autó praktikus használhatósága és az izgalom között, amit csak egy WRX STi nyújthat. Stílusos utastere egyedülálló légkört kínál, mindez kiváló minőségű anyagokkal és kényelemmel párosul. A Levorg egy olyan autó, amely egyformán tetszik a szemnek, az agynak és az érzékeknek is.2015-08-27 Hírek
Részletek